IEEE Solid-State Circuits udruženje s ponosom najavljuje pokretanje novog takmičenja: Arduino Contest. Ovo internacionalno takmičenje otvara vrata učenicima i studentima iz svih krajeva sveta, pružajući im priliku da pokažu svoju kreativnost i strast prema tehnologiji. Tema ovogodišnjeg takmičenja je od izuzetnog značaja – klimatske promene.

Sposobnost da se naprave inovativna rešenja koja mogu doprineti razumevanju i suočavanju s ovim globalnim izazovom postaje ključna. Bez obzira na prethodno iskustvo, put do učešća je jednostavan. Zvanični sajt nudi besplatan video materijala koji detaljno objašnjavaju osnove Arduino razvojnog okruženja i korišćenje različitih komponenti.

Nakon što tim napravi svoj projekat, pred njima je izazov snimanja video prezentacije koja traje najviše 3 minuta, gde će objasniti rad svog projekta. Timovi mogu da se sastoje od najviše tri člana, pružajući priliku za saradnju i timski rad.

Ne treba propustite priliku da se učenici i studenti oprobaju u realizaciji jednog ovakvog projekta, jer su nagrade koje očekuju timove, škole i profesore izuzetno vredne. Za sve dodatne informacije treba posetiti web stranicu takmičenja: https://www.sscs-arduino-contest.com/, a mogu se kontaktirati i saradnici Katedre za mikroelektroniku.