Nedelja za nama proglašena je nedeljom obrazovanja kod IEEE – međunarodnog udruženja inženjera. Članovi Katedre za mikroelektroniku, aktivni volonteri IEEE su u okviru “Nedelje obrazovanja” organizovali dva događaja.

U utorak, 16.aprila je nastavljen Arduino kurs za studente prve godine. Ove nedelje studenti su učili o serijskoj komunikaciji, posebno o UART-u kod Arduina. Praktično su realizovali Arduino projekat kojim je omogućena komunikacija Arduina i računara u oba smera. Radionicu je vodio Nikola Mitrović.

U četvrtak, 18. aprila gosti naše nastavne laboratorije bili su učenici osmog razreda OŠ “Car Konstantin” iz Niša sa svojom nastavnicom Marijanom Perović. Učenici su naučili nove pojmove iz oblasti mikroelektornike, a u praktičnom delu radionice su na protoploči realizovali i testirali rad tranzistorskog kola za pokretanje DC motora. Prema utiscima iz ankete najviše im se dopao rezultat, što su uspeli da uključe motor i izmere struju koja protiče kroz njega. Radionicu su vodili Miloš Marjanović i Sandra Veljković.