Electronics Engineering Cup je događaj koji okuplja studente i učenike sa ciljem učenja i takmičenja u oblasti analize dizajna elektronskih kola i projektovanja štampanih ploča. Edukativni deo Electronics Engineering Cup-a održan je prošle nedelje na Elektronskom fakultetu, tom prilikom okupljeni studenti i učenici slušali su o izvorima napajanja i komunikacionim protokolima, s posebnim akcentom na pravila rutiranja ovih kola na štampanoj ploči. Predavanja je održao mast. inž. Aleksandar Stefanov iz Novog Sada. Događaju su prisustvovali studenti na modulu Elektronske komponente i mikrosistemi, junior inženjeri za projektovanje PCB-a kompanije DMV iz Niša, kao i učenici i profesori ETŠ “Nikola Tesla” iz Niša.

Posle edukativnog dela, u toku maja meseca, biće održano hakaton-takmičenje u projektovanju štampanih ploča. Ideja je da ovo takmičenje bude lokalna runda za evropsko takmičenje TIE, koje se već 20 godina organizuje u Sibiu, Rumunija.

Electronics Engineering Cup organizovali su Katedra za mikroelektroniku i IEEE studentski ogranak Niš u saradnji sa predavačem Aleksandrom Stefanovim.