IEEESTEC konferencije je događaj koji je učvršćuje saradnju Elektronskog fakulteta u Nišu i ETŠ „Mija Stanimirović“ iz Niša. 22. februara ova saradnja nastavljena je i posetom prof. dr Danijela Dankovića ovoj školi. Tokom posete prof. Danković je obišao novootvoreni Mejkers lab i porazgovarao sa učenicima koji u tom prostoru realizuju svoje projekte i pripremaju se za ovogodišnja takmičenja.

Učenicima je predstavljena i mogućnost da svoje radove pošalju na međunarodno takmičenje Arduino Contest koje se organizuje pod pokroviteljstvom društva SSC u okviru IEEE-a (https://www.sscs-arduino-contest.com/). Asistentkinja Sandra Veljković sa Katedre za mikroelektroniku je ambasadorka ovog prestižnog takmičenja.

Takođe, tokom ove posete potvrđeno je da će se radionice sa učenicima ove škole, koje su se tokom februara odvijale na Elektronskom fakultetu u Nišu, nastaviti i u narednom periodu. Konačno, dogovorena su i stručna predvanja za profesore ove škole u oblastima praktične elektronike i 3D štampe.