Početkom decembra, Sandra Veljković je kao predstavnik ED/SSC studentskog ogranka IEEE u Nišu učestvovala na Central European Student and Young Professionals Congress-u (CEuSYP Congress) u gradu Krakovu, u Poljskoj. Kongres je organizovan pod okriljem IEEE udruženja, pružajući mladim članovima priliku da se edukuju, povežu i prošire svoje znanje o radu i ciljevima IEEE.

Kongres je obuhvatio širok spektar predavanja i radionica s fokusom na sve nove projekte koji su pokrenuti u okviru IEEE udruženja. Pored radionica, bile su organizovane posete eminentnim firmama koje sarađuju sa IEEE udruženjem.

Takođe, članovi su imali priliku da bolje razumeju strukturu organizacije, dostupne resurse i mogućnosti učlanjenja u specifične tehničke zajednice. Radionice su omogućile interaktivno učenje o IEEE, programima koji su pokrenuti, kao i profesionalnom usavršavanju koje organizacija pruža.

Van formalnih programa, kongres je bio prilika za izgradnju mreže profesionalnih kontakata i umrežavanja sa drugim studentskim ograncima. Kroz razne društvene događaje, članovi su imali priliku da razmene ideje, iskustva i uspostave kontakte sa kolegama koje imaju slična interesovanja i oblasti rada.

Organizatori su takođe izuzetno pažljivo planirali slobodno vreme kako bi učesnicima omogućili da istraže i dožive kulturno i istorijski bogat Krakov.

CEuSYP Congress u Krakovu bio je prilika za još bolje razumevanje funkcionisanja IEEE udruženja. Organizatori su se pobrinuli da svi učesnici dobiju sveobuhvatno iskustvo, kombinujući stručnost iz oblasti inženjeringa sa raznolikim kulturnim doživljajem.

Ovakve i slične manifestacije se u okviru IEEE-a vrlo često organizuju, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, pa iz tih razloga pozivamo sve studente da nam se obrate ako su zainteresovani za eventualno učlanjenje u IEEE udruženje.