Konferencija „Korak u nauku“ održana je ove godine po 22. put u Istraživačkoj stanici Petnica od 15. – 17. decembra. Polaznici svih petničkih seminara predstavili su rezultate svojih naučnih istraživanja. U okviru konferencije organizovana je i specijalna sesija na kojoj je predstavljena IEEESTEC konferencija. O konferenciji je govorio dr Miloš Marjanović.

Učesnicima konferencije predstavljena su i dva rada sa IEEESTEC konferencije: „FM radio na bazi Arduina“, o kome su govorili studenti Elektronskog fakulteta, Miljan Nedeljković, Katarina Milić i Mihajlo Radonjić, predvođeni mentorom prof. dr Dejanom Milićem

i „VTŠFit aplikacija za prevenciju povreda tokom vežbanja korišćenjem veštačke inteligencije“, koju su predstavili Mihajlo Cekić, Petar Virijević, Kristina Stevanović i Milan Ristić, predvođeni mentorom Nikolom Vukotićem.

Bila je ovo odlična prilika da se polaznicima iz Petnice predstavi naša konferencija. Već nekoliko godina radovi nastali na seminarima u Petnici se predstavljaju na IEEESTEC konferenciji.