U periodu 23-25.05.2023. godine, održano je takmičenje „The Smart World Wins Competition“ u okviru ERASMUS+ projekta. Ovaj projekat realizuju 4 ustanove, ETŠ „Mija Stanimirović“ Niš, Školski centar Kranj, Tehnička škola Zaječar i SUGS „Vlado Tasevski“ iz Skoplja.

Članovi žirija na ovom takmičenju bili su:
Prof. dr Danijel Danković, Elektronski fakultet u Nišu,
Prof. dr Dejan Blagojević, Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Niš,
Nikola Marinković, Zumtobel Group, Niš,
Mas. inž. Nikola Mitrović, Elektronski fakultet u Nišu.

Tokom takmičenja prezentovano je 10 radova iz ustanova koje su učesnice ovog projekta. Treba napomenuti da su svi radovi sadržali praktičnu realizaciju zasnovanu na Arduino razvojnom okruženju. Naime, cilj projekta SWW je korišćenje Arduina i razvoj aplikacija kod kojih se na jednostavan način ostvaruje sprega između hardverskih i softverskih komponenata.

ETŠ „Mija Stanimirović“ Niš i Elektronski fakultet u Nišu su imali kontinuiranu saradnju tokom realizacije ovog projekta, koja se sastojala od obuke profesora ove škole, rada sa njihovim učenicima i niza zajedničkih aktivnosti na takmičenjima, kao i prezentovanja radova na prethodno održanim IEEESTEC konferencijama.

Samo takmičenje je održano 24.05.2023. godine, a nagrade su dodeljene tokom završne manifestacije 25.05.2023. godine. Nagrade autorima nagrađenih radova uručio je prof. dr Danijel Danković. Za pomoć oko ovog takmičenja članovima žirija su dodeljene zahvalnice, a više puta je istaknut značaj Elektronskog fakulteta za realizaciju ovog projekta.

Takmičenje je propraćeno i brojnim društvenim aktivnostima koje su poslužile za upoznavanje i sklapanje dogovora oko budućih zajedničkih aktivnosti. Više novinarskih ekipa je propratilo ovu manifestaciju, a tokom ova tri dana bio je prisutan i veći broj profesora i direktora srednjih škola iz našeg regiona.