U četvrtak, 24. 11. 2022. godine na Elektronskom fakultetuu Nišu održana je jubilarna 15. IEEESTEC konferencija studentskih projekata. Posle dve godine učesnici konferencije su ponovo mogli da posete Elektronski fakultet u Nišu.

 

Organizacioni odbor IEEESTEC konferencije izuzetno je zadovoljan organizovanim događajima na Fakultetu.

Tokom svečanog otvaranja u prepunom amfiteatru A2, autorima nagrađenih radova u okviru 8 kategorija dodeljene su prigodne nagrade i priznanja (detalji se mogu videti na: http://ieee.elfak.ni.ac.rs/sr/15th-conference-rs/ ).

Nagrađeni studenti sa modula Elektronske komponente i mikrosistemi su Nikola Branković, 1. nagrada u kategoriji Rad sa najboljom praktičnom realizacijom i Aleksandar Vučković, specijalna nagrada, Rad sa najvećim inovacionim potencijalom.

 

Nakon svečanog otvaranja autori nagrađenih radova imali su usmene prezentacije u okviru tri sesije, a svi ostali radovi prezentovani su tokom poster sesije.

 

Posebno treba istaći da su za srednoškolce organizovane i dve radionice na temu „Realizacija semafora pomoću Arduina“ i „Merenje rastojanja pomoću ultrazvučnog senzora i Arduina“. Radionice su realizovali studenti 4. godine modula Elektronske komponente i mikrosistemi (Vladimir Rudić, Miloš Mitrović, Lazar Arsić, Sara Savić, Marta Stamenković, Stefan Janković i Sava Dinić).

 

Zahvaljujemo se svim učesnicima i studentima za učestvovanje i pomoći oko organizacije i realizacije IEEESTEC konferencije.

 

Nadamo se da je ovogodišnja IEEESTEC konferencija motivisala mnoge srednjoškolce da i oni učestvuju na narednim konferencijama, kao i da će svaka naredna IEEESTEC konferencija biti još uspešnija.

Detalji sa ovogodišnje konferencije mogu se videti na: https://youtu.be/cYAq3pe0sKQ