Kao potvrda kvalitetnog rada niškog ogranka IEEE na adresu Elektronskog fakulteta došla je nagrada „IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2022“.

IEEE studentski ogranak Univerziteta u Nišu broji 24 aktivna člana, koji su proteklih godinu dana organizovali preko 50 događaja na Elektronskom fakultetu i srednjim školama u Nišu i okolini. Kao potvrda kvalitetnog volonterskog rada, stigla je prestižna nagrada „IEEE Regional Exemplary Student Branch Award 2022“, koju IEEE dodeljuje na nivou regiona 8, koji obuhvata zemlje Evrope, Afrike i dela Azije.

U oktobru svake godine ogranak obeležava dan IEEE, kroz predavanja i radionice, dok je glavni godišnji događaj studentskog ogranka IEEE u Nišu, organizacija Konferencije studentskih projekata IEEESTEC. Pobednički rad sa IEEESTEC konferencije 2021. godine osvojio je treću nagradu u finalu IEEE R8 Student Psper Contest-a, koje je održano u Palermu, Italija.
Već dve godine, studentski ogranak IEEE u Nišu realizuje projekte iz oblasti STEM obrazovanja, pod pokroviteljstvom IEEE inicijative Try Engineering.

IEEE studentski ogranak u Nišu vodi Milos Marjanović. Uspehu IEEE studentskog ogranka Niš doprineli su svi članovi, a ova nagrada je podstrek za dalji rad i razvoj.