IEEESTEC konferencija studentskih projekata biće održana novembra 2021. na Elektronskom fakultetu u Nišu. Četrnaestu godinu za redom na jednom mestu okupiće se učenici i studenti iz zemlje i inostranstva kako bi predstavili svoje radove iz oblasti računarstva, mikroelektronike, automatike, elektronike, telekomunikacija, elektroenergetike… Na prethodno održanim konferencijama preko 850 autora iz četrdesetak institucija objavilo je oko 600 radova.

Najbolji radovi se nagrađuju. Nagrade se dodeljuju u više kategorija: najbolji rad po oceni recenzenata, rad sa najboljom praktičnom realizacijom i najbolji rad po oceni učesnika konferencije. Dodeljuju se specijalne nagrade – žene u inženjerstvu (WIE), Microwave Theory and Techniques nagrada (MTT), kao i rad sa najvećim inovacionim potencijalom. Jedan rad sa konferencije nominuje se za učešće na prestižnom svetskom takmičenju IEEE R8 – Student Paper Contest.

Međunarodna konferencija studentskih projekata IEEESTEC nastala je sa idejom da na jednom mestu okupi učenike i studente sa istim interesovanjima kako bi razmenili mišljenja i videli čime se kolege bave. Pored učesnika iz Srbije, konferencija je do sada okupila studente iz Banja Luke, Sarajeva, Skoplja, Zagreba, Sofije, Bitolja…