Organizatori IEEESTEC konferencije (http://ieee.elfak.ni.ac.rs/) bi da podele sa vama jednu lepu vest!

Objavljeni su rezultati takmičenja IEEE R8 Student Paper Contest 2018 
http://ieeer8.org/news/spc2018-finalists/

Finalisti takmičenja IEEE R8 Student Paper Contest 2018 su Marko Mihajlović, student Elektronskog fakulteta iz Niša i Nikola Popović, student Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda. Njihov rad pod nazivom „Fooling a neural network with common adversarial noise“ proglašen je kao najbolji na izbornom takmičenju- IEEESTEC konferenciji studentskih projekata.
 
Podsetimo, IEEESTEC konferencija studentskih projekata je održana deseti put za redom na Elektronskom fakultetu u Nišu, 23.11.2017. godine. Učestvovalo je 150 autora iz 22 različite naučno – obrazovne institucije. Tom prilikom prezentovano je 75 radova iz svih oblasti elektrotehnike i računarstva, najbolji radovi nagrađeni su vrednim nagradama, a prvi od najboljih poslat je na prestižno takmičenje IEEE SPC 2018.
 
Zajednički rad studenata iz Niša i Beograda je u konkurenciji 21 rada studenata iz IEEE Regiona 8 ušao u „top 5“ i biće prezentovan na internacionalnoj konferenciji Melecon 2018 koja se održava u Marrakech-u, Maroko. Radove je ocenjivao četvoročlani žiri koga čine profesori iz Maroka, Kipra, Makedonije i Malte. Prijavljeni radovi su iz Austrije, Belgije, Egipta, Grčke, Irana, Jordana, Malte, Portugalije, Katara, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Španije i Turske.
 
Moramo da uložimo dodatan napor da za drugog učesnika obezbedimo finansijska sredstva. Prema pravilima organizatora ovog takmičenja troškovi su pokriveni samo za jednog učesnika. Lepo bi bilo da oba autora odu na finalno takmičenje.

„Naš desetogodišnji rad se isplatio i konačno je krunisan značajnom nagradom kao što je finale takmičenja studentskih radova u okviru IEEE regiona 8“.